חיפוש

משמורת משותפת – איך נקבעים התנאים

עברתם לאחרונה תהליך גירושין וכעת אתם עומדים בפני החלטה על משמורת משותפת?
אנחנו מזמינים אתכם לקרוא מהי משמורת משותפת ופרטים נוספים אודותיה.
למקרה ששמעתם על המושג "משמורת משותפת" אבל אתם לא בטוחים לגמרי, משמורת משותפת זהו הסדר שנעשה בבית המשפט ובהסדר זה נוכחים שני בני הזוג שמתגרשים.
כיום יש מי שמכנה את התהליך הזה כ"אחריות הורית משותפת", כך שאם שמעתם את המושג הזה, דעו שמדובר בפירוש זהה.
הכוונה במושג זה שלשני ההורים יש זכות שווה בגידול הילדים. כלומר, אין צד אחד שיותר דומיננטי או פחות.לפני כמה שנים אחד מבני הזוג יכול היה יכול לקבל את הילדים רק ליום או יומיים בשבוע, זו משמורת משותפת?
שאלה טובה.
בקצרה, התשובה היא שלא.
כעת נאריך במילים, בעבר היו מקרים שבהם אחד מבני הזוג היה מקבל את הילדים לזמן רב יותר (בעיקר האם) בזמן שהצד השני (האב) היה אוסף אותם אליו ליום או יומיים בלבד. במידה והחלטתם על משמורת משותפת, אתה בעצם שותף פעיל בכל הקשור לגידול הילדים. שני בני הזוג מגדלים את הילדים תוך חלוקת זמנים שווה.
בנוסף לזמן, שני בני הזוג מחלקים ביניהם שווה בשווה את הסמכות בקבלת החלטות. כך שאם הילד מעוניין לטוס למשל למשלחת בפולין, במצב של משמורת משותפת, שני ההורים צריכים לתת את הסכמתם.
למשמורת משותפת יש יתרון מכיוון שהאב אינו מתנתק מהמשפחה כפי שהיה קורה בעבר, הוא רואה את הילדים לפי זמני שהות, מה שבעבר היה נקרא הסדרי ראיה (זמנים שנקבעו מראש בהם האב רואה את ילדיו).

במידה ואתם חושבים לקיים משמורת משותפת, חשוב שתדעו שישנם תנאים שאתם צריכים לעמוד בהם בשביל שזה יקרה.

 

התנאי הראשון

התנאי הראשון הוא שיהיה קשר סביר בין בני הזוג. הכוונה היא שיש שיתוף פעולה ושיח על בסיס יום יומי בין בני הזוג.
מצב זה של שיתוף פעולה ושיח בין בני הזוג הינו נחוץ כדי לאפשר להם להתנהל מהבחינה הלוגיסטית (מי אוסף את הילדים מהחוג למשל ומתי) וגם בשביל שתהיה להם את האפשרות לקבל החלטות משותפות ביחד, כמו למשל, האם לאפשר לילד לטוס למשלחת בפולין.

 

התנאי השני

התנאי השני הוא שתהיה לשני הצדדים מסוגלות הורית. הכוונה שכל אחד מבני הזוג מסוגלים לתפקד כהורים.
מדובר באחריות שווה על הגידול של הילדים ובשהות שווה של הילדים אצל כל אחד מהשניים ולכן, כאשר אחד מבני הזוג מקבל את הילדים הוא צריך להיות מסוגל לספק את צרכיהם באופן מלא כאשר הם נמצאים תחת האחריות שלו.

אם אחרי קריאת שורות אלו, אתם עדיין מוצאים את עצמכם מתלבטים בנושא, אנחנו נייעץ לכם לפנות לעורך דין שמתמחה בנושא ולהתייעץ איתו בעניין, מדובר בהחלטה לא פשוטה. בהצלחה!

 

משפחה

אהבתם את הכתבה?
שתפתו בקליק
כתבות בנושא