חיפוש

6 מאפיינים חשובים לבחירת עורך דין

במוקדם או במאוחר, יגיע שלב בחייכם בו תזדקקו לעורך דין. איך תדעו כיצד לבחור בעורך הדין המתאים ביותר עבורכם? במאמר זה נסייע לכם עם עצות ודגשים חשובים כדי שתוכלו לבחור את עורך הדין המושלם עבורכם.

 

1. עורך דין שמתמחה בתחום המשפטי אותו אתם צריכים

ישנם תחומי משפט שונים המשיקים זה לזה ולכן ישנם עורכי דין המשלבים בין התחומים, כמו ששי לב עורך דין נזיקין העוסק גם בדיני ביטוח. שימו לב שעורך דין נזיקין לרוב מתעסק בנזקי גוף, כאשר עורך דין נזקי רכוש, כפי שהוא נשמע, עוסק בנזקי רכוש.

שימו לב שעורך הדין אותו תשכרו מומחה לתחום המשפטי בו אתם זקוקים ליעוץ, על מנת להבטיח שתקבלו את הטיפול המתאים ביותר במקרה המשפטי שלכם.

 

2. זמן תגובה

גם אם בחרתם עורך דין לתחום המדויק אותו אתם צריכים, חשוב לוודא שעורך דין זה זמין לכם ומספק מענה בפרק הזמן שאתם זקוקים לו. בהרבה מקרים, זמן הוא גורם קריטי. כאשר הגשת מסמכים או ערעורים צריכה להתבצע בזמן קצר, עורך דין שמספק מענה מאוחר מהמצופה עשוי לגרום לכם לנזק רב.

 

3. כימיה ותקשורת

חשוב לבחור עורך דין שהתקשורת הבין אישית שלו נעימה עבורכם. במידה ותביעת הביטוח שלכם מוציאה לכם שערות לבנות, חשוב שעורך דין תביעות הביטוח עמו אתם פועלים ידע להרגיע אתכם ולספק תמיכה רחבת יריעה כדי שתוכלו לפעול בקור רוח וצלילות במהלך התביעה.

 

4. שכר טרחה

מומלץ לעשות השוואת מחירים לפני שבוחרים עורך דין. מעבר למובן מאליו – אינכם רוצים לשלם את היקר ביותר, במיוחד אם ידכם אינה משגת, חשוב גם להיזהר משכירת עורך הדין הזול ביותר, במיוחד אם שכר הטרחה שלו זול משמעותית מהמתחרים. יתכן והמענה שהוא יספק לכם או שהכשרתו לוקים בחסר.

 

5. קשרים

קשרים הם דבר שחשוב ומועיל בכל התחומים, בין היתר בתחום המשפט. כאשר הנכם נעזרים בעורך דין תביעות ביטוח לדוגמה, יועיל לכם מאוד אם עורך הדין שלכם מוכר על ידי הגופים הביטוחיים ובתקשורת תדירה עמם. ככל הנראה הדבר יועיל בסיום תהליך התביעה שלכם במהירות וביעילות.

 

6. עורך דין פעיל

סעיף זה רלוונטי במידה ופניתם לעורך דין ללא המלצות (דבר שאינו מומלץ מלכתחילה). חשוב לבדוק בלשכת עורכי הדין שעורך הדין אליו פניתם הוא אכן עורך דין פעיל ולא עורך דין שרשיונו נשלל או הושעה. אל תקחו זאת כמובן מאליו ותבדקו שלא מרמים אתכם.

 

לסיכום

בחירת עורך דין היא החלטה שצריך לחשוב עליה בכובד ראש ולקחת בחשבון גורמים רבים. אך כאשר אתם מצוידים בידע על הדגשים שחשוב לבחון עוד לפני שפניתם לעורך דין, כמו גם שואלים את עורך הדין את השאלות הנכונות על הזמינות שלו, הקשרים שלו, ותחום עיסוקו, תוכלו להבטיח שבחירתכם תהיה נכונה.

עורך דין

אהבתם את הכתבה?
שתפתו בקליק
כתבות בנושא