חיפוש

3 תחומי עיסוק של רופא תעסוקתי

העבודה ממלאת מקום מרכזי בחיינו וכאשר כושר העבודה שלנו נפגע מסיבות כאלו ואחרות, הרי שהדבר עלול לפגוע בשגרת חיינו, כמו גם באיכותם. מי שאחראי לבדוק את כשירות העובדים הוא הרופא התעסוקתי, שמלבד זאת, קיימים לו עוד מספר תחומי עיסוק שכדאי וחשוב להכיר

 

תפקידו של הרופא התעסוקתי

העבודה היא חלק מהותי משגרת החיים שלנו, כשהיא תופסת שעות רבות מהיום שלנו וכוללת מגוון תחומי עיסוק שונים, אשר חלקם דורשים עמידה בתנאים וקריטריונים מסוימים, הקובעים את רמת הכשירות של העובד לתחום העיסוק הנדון.

בהתאם לכך, תפקידו העיקרי של הרופא התעסוקתי הוא לבצע בדיקות רפואיות שונות לעובדים ו / או למועמדים לעבודה, במטרה להעריך את כושרם הנוכחי והעתידי לתחילה או המשך העבודה. בדיקות אלו נעשות בהתאם למקום העבודה ותחום העבודה ונערכות לרוב, במסגרת סל הבריאות וקופות החולים השונות.

 

מהם תחומי העיסוק של הרופא התעסוקתי?

במסגרת תפקידו של הרופא התעסוקתי, הוא נדרש לתת מענה במספר תחומי עיסוק עיקריים:

 

בדיקות קבלה לעבודה

רופא תעסוקתי יבצע בדיקות מתאימות למועמדים לעבודה וזאת בהתאם לסוג העיסוק המסוים.

 

בדיקות פיקוח רפואי

במקומות עבודה בעלי חשיפה מוגברת לגורמי סיכון, הרופא התעסוקתי יערוך בדיקות הנוגעות לעמידה בתקנות הבטיחות הנדרשות.

 

בדיקות כושר עבודה

במידה והעובד נפגע במהלך עבודתו והנזק גרם לפגיעה בכשירותו לעבוד כרגיל, הרי שהרופא התעסוקתי יאבחן את מצבו ויקבע האם מדובר באובדן כושר עבודה.

 

רופא תעסוקתי – חוות דעת משפטית

מתוקף היותו רופא מומחה, רופא תעסוקתי מוסמך לכתוב גם חוות דעת רפואית משפטית, המהווה למעשה, בסיס להוכחה המשפטית בדבר הפגיעה אותה חווה העובד. בהתאם לכך, חוות הדעת המשפטית מטעם הרופא התעסוקתי יכולה לסייע בהתמודדות בתביעות מול גופים מספר גופים – המוסד לביטוח לאומי, תביעות ביטוח וכן תביעת נזיקין כנגד מקום העבודה.

 

תפקידו של הרופא התעסוקתי במצב של החמרה רפואית

חוות הדעת של הרופא התעסוקתי מהווה בסיס למיצוי מלוא הפיצויים והזכויות המגיעות לעובד הנפגע וכדאי לדעת, כי גם לאחר שנקבעו אחוזי נכות מסוימים והעובד קיבל את המגיע לו, לעיתים ייתכנו מצבים בהם מצבו הרפואי הוחמר. במצבים אלו, לרופא התעסוקתי קיימת הסמכות לאשש כי אכן קיימת עילה להגדלת אחוזי הנכות הקיימים לעובד.

 

על מה חשוב להקפיד בחוות דעת מטעם רופא תעסוקתי?

על מנת למקסם את השפעת חוות הדעת מטעם הרופא התעסוקתי, חשוב לוודא כי חוות הדעת נכתבת על ידי רופא מומחה, מוכר ובעל שם בתחומו, כמו גם בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת משפטית. בכדי לקבל את חוות הדעת המתאימה ביותר עבורכם, מומלץ יהיה להיעזר בחברה מקצועית ומנוסה, שתקשר אתכם עם הרופאים המנוסים והבכירים ביותר בתחום.

 

לסיכום

רופא תעסוקתי אחראי על קביעת כשירותם של העובדים לעסוק בתחומי עבודה ספציפיים ובין תחומי העיסוק העיקריים שלו נמצאים בדיקות קבלה לעבודה, בדיקות פיקוח רפואי ובדיקות כושר עבודה. בהתאם לכך, לרופא התעסוקתי קיימת הסמכות לכתוב גם חוות דעת רפואית, המהווה אמצעי יעיל להוכחת טענותיכם בבית המשפט.

3 תחומי עיסוק של רופא תעסוקתי

אהבתם את הכתבה?
שתפתו בקליק
כתבות בנושא