תהליך הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח יכולה להיות ארוכה ומסובכת כמעט כמו ההוכחה שלה בבית משפט.
לכן, טרם הגשת התביעה הנה כל מה שחשוב לדעת לגביי חובת ההוכחה של התובע ולמי יש לפנות לעזרה כדיי לחוות תהליך הגשת כתב תביעה קל יותר.
מהי רשלנות רפואית בניתוח?
ניתוח הינו טיפול רפואי, ולרוב פולשני, המחייב את הצוות הרפואי או המנתח ביידוע המטופל לגביי כלל סיכוני הטיפול, סיכויי ההצלחה, טיפולים חלופיים, תופעות הלוואי, ועוד. נוסף על כך, מוחתם המטופל על מסמך המצהיר כי אכן קיבל הסברים מלאים אלו ועל הסכמתו להליך הרפואי. ההסברים אשר המטופל קיבל מחויבים בתיעוד ודיווח על ידי המנתח בתיקו הרפואי של המטופל. חשוב לציין, כי ללא הסכמת המטופל, המנתח לא יכול לבצע את הטיפול ובנוסף ועל פי פסיקת המדינה במידה ומדובר בהליך שאינו דחוף חובת ההסבר המלא למטופל היא מוגברת וזאת על מנת שיוכל זה האחרון לקבל החלטה שקולה בנוגע לרצונו לעבור את ההליך הרפואי.
כל רופא או איש צוות רפואי מחויב, ממהות עיסוקו, לנהוג במידת הזהירות הסבירה והמצופה ממטפל בתחום הבריאות. במידה והמנתח או צוותו לא נהגו במידת זהירות זו ועל כן נגרם נזק במהלך או עקב הניתוח ניתן לפנות לעורך דין רשלנות רפואית על מנת לבדוק אם ישנה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח.
באילו סוגי ניתוחים היא יכולה לקרות?
בכל סוגי הניתוחים ישנם סיכונים רבים אשר יכול להסתכם בפגיעה פיזית או נפשית למטופל. על כן, ישנם מספר מקרים נפוצים אשר עלולים להתרחש בחדר הניתוח ויכולים להוביל לנזקים אלו, ורבים אחרים:
- נזק לאיברים חיוניים.
- חתימה על טופס ההסכמה זמן קצר לפני ההליך וללא הסבר מילולי על הניתוח והשלכותיו.
- נזקים מחומרי ההרדמה.
- הותרת חפצים זרים בגוף המטופל.
- ניתוח לא רלוונטי למצבו הרפואי של המטופל.
איך אפשר להוכיח שהייתה רשלנות?
ישנם שלושה שלבים להוכחת רשלנות רפואית בניתוח:
- יש להוכיח כי המנתח ו/או צוותו לא נצמדו לחובת הזהירות המוטלת עליהם ופעלו באופן שאינו סביר וכמצופה ממטפלים מוסמכים.
- הוכחת קשר סיבתי בין ההתנהלות הרשלנית לכאורה של המנתח ו/או הצוות הרפואי לבין הנזק אשר נגרם למטופל.
- הוכחת הנזק שנגרם למטופל, אשר יכול כאמור להיות פיזי, נפשי, ולעיתים אף כלכלי.
חשוב לציין, כי על מנת לוודא שאכן ישנה עילה סבירה להגשת התביעה מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית. נוסף על כך, במידה ומוגש כתב תביעה יש לגבותו במסמכים רלוונטיים והם:
- השתלשלות האירועים מפי המטופל.
- חוות דעת של רופא מומחה המצהירה כי אכן מדובר ברשלנות רפואית וכי הנזק שנגרם נובע ממנה.
- מסמכים רפואיים הנוגעים לאירוע, אותם מחויבים מוסדות הרפואה במדינה למסור למטופל במידה ומבקש זאת.
במידה ואכן נמצאה עילה סבירה להגשת התביעה, עורך הדין יכתוב את כתב התביעה ויגישה בצירוף כלל המסמכים לבית המשפט.
האם ניתן להגיש תביעה בכל זמן שלאחר הניתוח?
קיים חוק התיישנות אשר מגביל את מרווח הזמן שבו ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית והיא חלה שבע שנים לאחר מועד התרחשות האירוע או מגילוי הנזק שנגרם כתוצאה ממנה. במידה ועברו עשר שנים מאת האירוע או גילוי הנזק לא יהיה ניתן להגיש תביעה כלל.
לסיכום, במידה וישנו חשש כי צוות רפואי או מנתח לא פעלו כראוי ובאופן סביר בעת ניתוח ועל כן נגרם נזק, מומלץ ואף חשוב ליצור קשר עם עו"ד רשלנות רפואית מוטי ארד על מנת לברר אם ישנה עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח וכי לא חל עליה עדיין חוק ההתיישנות.