בתי משפט הם לא עסק נעים לאף אחד, אך לפעמים אין ברירה ונעשה לנו עוול או חוסר צדק ועל כן נהיה חייבים למצות את הדין. בין אם מדובר בסחורה פגומה, בזמן או בכסף שלנו, יש פתרון משפטי מעולה, יעיל ומהיר שיכול לספק לנו את הצדק או הסדר שאנחנו צריכים. כל זה בלי עורך דין, הרבה פחות פורמלי ופסק הדין מתקבל במהירות.
רוצים להבין עוד? המשיכו לקרוא!
בית המשפט לתביעות קטנות – כל מה שרציתם לדעת:
אז כפי שקראתם מעלה, בית המשפט ל תביעות קטנות נועד במטרה להקל על הציבור בהגשת תביעות כספיות בסכומים זעירים יחסית ללא עכובים ובדיון קצר, תמציתי ומהיר. ייחודו של בית המשפט לתביעות קטנות הוא שלא התובע ולא הנתבע מיוצגים על ידי עורכי דין ולכן קיימת גמישות בכל תהליך הדיון.
מי יכול להגיש תביעה קטנה בבית המשפט?
למעשה כל אדם רשאי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בסכום של עד 32,700 ₪ (עדכני לשנת 2022). אפשר לתבוע גם תיקון מצרך או מוצר או החלפתו, ביטול עסקה אם השווי או התיקון הם עד לסכום של 32,700 כאמור מעלה.
בית המשפט לתביעות קטנות אינו דן בנושאים שבין עובד למעביד וכל זאת אפשר לעשות בבית הדין לעבודה.
*לא ניתן להגיש מעל 5 תביעות קטנות בשנה.
כיצד מגישים תביעה?
כדי להתחיל בהליך התביעה יש להגיש כתב תביעה מודפס אל מזכירות בית המשפט. ניתן להגיש גם בכתב יד בתנאי שיהיה ברור וקריא. אל כתב התביעה יש לצרף צילומים של המסמכים שמאששים ומבססים את דברי התביעה ממוספרים לפי סדר אלפבתי. חשוב לזכור, אין אפשרות להגיש תביעה פעמיים בגין אותו העניין.
אגרת בית המשפט לתביעות קטנות
את האגרה יש לשלם במעמד הגשת כתב התביעה למזכירות בית המשפט לתביעות קטנות. מינימום אגרה לתשלום הינו 50 ₪, אך החישוב הוא כאחוז אחד מסכום התביעה.
לאחר תשלום האגרה והגשת דבר התביעה ינתן לכם מועד הדיון בבית המשפט.
מתי מתקבל פסק הדין על ידי בית המשפט?
פסק הדין יכול להינתן או בסופו של הדיון בבית המשפט, או במועד מאוחר יותר אך לא אחרי שבעה ימים מתום הדיון.
האם ניתן לערער על פסק הדין ותוך כמה זמן?
בשביל לערער על פסק הדין שהוחלט יש צורך לקבל רשות מבית המשפט המחוזי. את רשות בית המשפט המחוזי יש להגיש תוך 15 יום לבית המשפט מיום קבלת פסק הדין.
טיפים לדיון בנושא תביעה קטנה
הגיעו אל בית המשפט בלבוש הולם.
בכניסת ויציאת השופט יש לעמוד עד להוראה אחרת.
פנייה אל השופטת תעשה במילה כבודו\כבודה.
מותר לשאת דברים רק לאחר קבלת הרשות.
אין להתקרב לדוכן השיפוט, ויש לעמוד כל עוד רשות הדיבור אצלכם.
יש להמתין בסבלנות לקבלת פרוטוקול הדיון.