חיפוש

המדריך השלם לרישוי עסקים: כל מה שצריך לדעת על הנפקת רישיון יצרן

ברכות, החלטתם להקים עסק! אם במהלך תהליך ההקמה של העסק תצטרכו להנפיק רישיון יצרן – המדריך הזה הוא בשבילכם. מה זה רישיון יצרן? למי הוא רלוונטי? מי מנפיק את הרישיון ומהו תהליך ההנפקה? במאמר הבא נענה על כל השאלות האלה ועוד.

 

איזה סוגי עסקים צריכים רישיון יצרן?

רישיון יצרן הוא אישור הנוגע לעסקים בתחום המזון ומאשר להם לייצר מזון. הרישיון מכריז שהמוצר שייצא מהעסק הוא תקין לבריאות הציבור ולא מסכן את הלקוחות. מן הסתם עסקים שמייצרים מזון חייבים ברישיון יצרן כמו קונדיטוריות, מאפיות או עסקים לייצור מארזי אוכל ביתי. אך גם עסקים שמתעסקים עם מזון בלי לייצר אותו, כמו למשל מפעלים לייצור אריזות למזון מוגמר או לחומרי גלם, מחויבים ברישיון יצרן.

איזה סוגי עסקים צריכים רישיון יצרן

מי מנפיק רישיון יצרן?

הגוף שאחרי על הנפקת רישיון יצרן הוא משרד הבריאות. משרד הבריאות הוא האחראי על בריאות הציבור, ולכן הוא זה שנותן לעסק את האישור שהוא יכול לייצר מזון מבלי לפגוע בבריאות הציבור. הגופים האחראיים על התהליך הזה בתוך משרד הבריאות נקראים מחלקת בריאות הסביבה ומחלקת שירות המזון. לאחר שאתם כבעלי עסקים פונים למשרד הבריאות להנפקת הרישיון המחלקות האלו הן שבודקות את העסק ומחליטות אם להעניק רישיון או לא.

 

מה בודקים כשמוציאים רישיון יצרן?

משרד הבריאות בודק כמה דברים כשהוא בוחן בקשה להנפקת רישיון יצרן. ראשית המשרד בודק את התשתיות בעסק- ביוב, חשמל, מים, טיפול בפסולת ועוד. התשתיות האלה חשובות מאוד ליצירת סביבה בטוחה ובריאה להכנת מזון ולכן זוהי בדיקה שהמשרד עושה. בנוסף משרד הבריאות בודק את תהליכי העבודה בעסק כדי לוודא שאין סיכון לשימוש לא נכון במוצרי מזון או אחסנה מסוכנת של מזון שיכולה לגרום לו להתקלקל.

 

התאמות ותקנות לפני אישור סופי

ייתכן שאחרי שתגישו בקשה להנפקת רישיון יצרן תקבלו ממשרד הבריאות תשובה שעליכם לבצע תיקונים או שינויים בעסק כדי לקבל את הרישיון. השינויים יכולים להיות במבנה עצמו ובתשתיות, או בתהליכי העבודה בעסק. דוגמאות לשינויים אפשריים הם שיפוץ מערכת החשמל, הרחבת משטחי העבודה, תיקון מקררים ועוד. רק לאחר ביצוע ההתאמות האלה ובדיקה נוספת של משרד הבריאות תוכלו לקבל את רישיון היצרן. ההתאמות שמשרד הבריאות דורש הן חובה לצורך קבלת הרישיון, ולא מדובר בהמלצה.

 

סיכום

הנפקת רישיון יצרן היא צעד חשוב בהקמת עסק שמתעסק במזון. רישיון יצרן ממשרד הבריאות הוא קריטי גם לעסקי הכנת מזון כמו מאפיות, אבל גם לעסקים שיש להם מגע עקיף עם מזון מוכן או עם חומרי גלם לבישול ואפיה. משרד הבריאות הוא זה שמנפיק את רישיון היצרן, ויש להגיש אליהם את הבקשה לרישיון. ייתכן שבדרך לרישיון תיאלצו לבצע התאמות בעסק, ורק אחר כך תקבלו את הרישיון.

התאמות ותקנות לפני אישור סופי

אהבתם את הכתבה?
שתפתו בקליק
כתבות בנושא