חיפוש

5 טיפים לעריכת צוואה

עריכת צוואה היא לא עניין פשוט. חשוב לעשות זאת בכובד ראש ובליווי צמוד של עורך דין המתמחה בתחום. עם זאת, ישנם מספר עקרונות כלליים שאם תדבקו בהם, ככל הנראה התוצאה תהיה טובה, והרכוש שלכם יחולק כפי שאתם מתכוונים לחלק אותו, בין היורשים שעל הרכבם רק אתם מחליטים.

 

1. הורשת כל נכס בנפרד לכל יורש

לעיתים, כאשר אנשים עורכים צוואה, הם לא מפרידים בין הנכסים השונים ובין היורשים. לדוגמא, לעיתים אנשים מציינים במסמך הצוואה שהם מורישים את "ביתם לילדיהם". כמובן שאנחנו לא מצפים שייווצר סכסוך בין ילדינו על הנכס שלנו, אבל לצערנו זה מצב שיכול לקרות אם לא מציינים במדויק איזה נכס מורש לאיזה ילד. זאת מכיוון שכל צד עשוי לחשוב על שימוש שונה לנכס או הדירה שהורשה לשניהם במשותף, וכך לדוגמא נוצר סכסוך.

 

2. לשים לב לערך הנכס

לעיתים קרובות, ערכו של נכס משתנה במהלך השנים. לדוגמא, הבית שקניתם במחיר זול יחסית לפני מספר עשרות שנים, הוא ככל הנראה בעל שווי הרבה יותר גדול כיום. עם זאת, יש גם מקרים בהם ערך הנכס יורד עם השנים, לדוגמא בדירה שלא נערך בה שיפוץ והתיישנה עם הזמן. על כן, חשוב לשים לב לשווי המדויק של הנכס אותו אתם מורישים, נכון להיום, וגם נכון להתפתחויות הכלכליות הצפויות בעתיד בשוק.

 

3. לשים לב למקום המגורים של היורשים

במדינות שונות בעולם, קיימים חוקי מיסים שונים, בייחוד בכל מה שקשור לדיניי ירושה. מן הסתם, לא כולנו בקיאים בכל חוקי המס של כל מדינות העולם. לדוגמא, חוקי המס בארצות הברית יכולים להיות שונים לחלוטין מאלו של המחוקק הישראלי.

כדי לברר את דיני הירושה במדינה הרלוונטית לצרכים שלכם, פנו לעורך הדין בכתובת guykamri-law.co.il. במשרד עורכי הדין יבוצע בירור של חוקי המס במדינות השונות, במקרה ואתם מעוניינים להוריש את הנכס שלכם לילד שמתגורר בארצות הברית, או בכל מקרה דומה אחר המערב חוקי מס של מדינות שונות.

 

4. להתחשב בכך שיש נכסים המחויבים במס ויש נכסים שלא

לעיתים קרובות, הורים רוצים להוריש נכסים שווי זהה בין ילדיהם. עם זאת, לעיתים הכוונה לא מתממשת במציאות, עקב העובדה שיש נכסים עליהם צריך לשלם מס, ויש נכסים עליהם לא צריך לשלם מס, בהתאם לחוקי הירושה במדינת ישראל. לדוגמא, על רכב שעבר בירושה בדרך כלל לא צריך לשלם מס. לעומת זאת, ייתכן ועל מניות שעברו בירושה תחול חובת תשלום מס.

 

5. לכתוב צוואה בכתב יד

רבים לא יודעים זאת, אבל לצוואה שנכתבה בכתב ידו של המוריש יש חוזק משפטי גדול מאוד. כמובן שיש להיוועץ בעורך דין מומחה לצורך ההחלטה על ניסוח המסמך, אבל כדאי לשקול כתיבה בכתב היד שלכם.

עריכת צוואה