חיפוש

2 מתכונים מעוררי תיאבון למעשנה

אם אתם כבר מחזיקים במעשנה, אתם בוודאי מבינים את הפוטנציאל האדיר שיש לה בכל הנוגע להכנת מזון מושלם. המזון המתבקש הוא כמובן בשר טרי, אך המעשנה מצטיינת גם בהכנת דגים, עוף ואפילו ירקות. כדי לסייע לכם לפרוץ את גבולות הטעם, ריכזנו עבורכם 2 מתכונים יוצאי דופן למעשנה שלכם, בואו לטעום. 

 

מעשנה – איך זה עובד?

לפני שנגע למתכונים מעוררי התאבון, ניתן רקע קצר בנוגע למעשנה למקרה שעדיין לא ראיתם אחת בפעולה. מעשנה היא אמצעי חדשני להכנת בשר בעל עקרון תפעולי פשוט וגאוני.

המזון שנעשה באמצעות המעשנה מתבשל באיטיות בעזרת עשן המתפשט בטמפרטורה גובהה, שבבי עץ ייעודיים מעניקים לבשר ארומה משגעת שאין שום דרך אחרת להשיג. במידה ואתם אוהבים אוכל טוב, ועדיין לא טעמתם מנה שנעשה באמצעות מעשנה, עצרו הכול ועשו זאת בהקדם.

 

2 מתכונים למעשנה שלא תוכלו לשכוח

אז בלי הקדמות מיותרות ובלי גינונים סתמיים – הנה 2 מתכונים למעשנה במיוחד בשבילכם:

 

    1. בריסקט מעושן

אחת המנות המוכרות והמוצלחות ביותר שאפשר להכין באמצעות המעשנה היא בריסקט – חזה בקר. הנתח הזה מאופיין בסיבים קשים וצפופים, דבר שהופך את ההכנה שלו למורכבת, כדי לפשט את האירוע סידרנו עבורכם מתכון מעולה:

 

  • פרטים כלליים:

זמן הכנה בין 8-12 שעות, מנה מיועדת ל-12 סועדים ודרגת הקושי היא די קשה.

 

  • מצרכים למתכון:

  1. 3-4 ק"ג חזה בקר
  2. שמן זית
  3. מלח
  4. פלפל

 

  • הוראות הכנה:

כדי להבטיח מנה מוצלחת, ובהינתן המאפיינים הייחודים של הנתח, חשוב להקפיד על בישול איטי וארוך עד כמה שניתן. כמו כן, רצוי לשמור על טמפרטורה פנימית של 85-90 מעלות של הנתח עצמו.

 

  • תהליך העישון:

  1. שלוש שעות ראשונות בטמפרטורה של 85-95 מעלות
  2. לאחר שלוש שעות בדקו את טמפרטורת הנתח, במידה ולא הגיע ל-70 מעלות השאירו בפנים, במידה והגיע ל-70 מעלות הוציאו את הנתח ועטפו אותו בשכבה אחת של נייר קצבים.
  3. לאחר העיטוף החזירו פנימה את הנתח וקבעו טמפרטורה של 110-130 מעלות.
  4. המתינו עד שהנתח יגיע לטמפרטורה של 90-95 מעלות, הוציאו אותו ותנו לו לנוח חצי שעה.
  5. פרסו את הנתח ותהנו מכל רגע.

 

    2. עוף שלם

עוף שלם הנעשה באמצעות מעשנה הוא שונה בתכלית מהעוף בתנור שכולנו מכירים, בואו נצא לדרך:

 

  • פרטים כלליים:

זמן הכנה 3 שעות, רמת קושי למתחילים.

 

  • מצרכים למתכון:

  1. עוף שלם
  2. רוטב לבחירתכם
  3. שמן זית

 

  • הוראות הכנה ועישון:

  1. חממו את המעשה לטמפרטורה של 135-140 מעלות
  2. מרחו את העוף כולו בשמן זית ולאחר מכן ברוטב שבחרתם
  3. קשרו על רגליי העוף והצמידו את הכנפיים לגוף באמצעות קיסמים
  4. הניחו במעשנה עד שהחזה מגיע לטמפרטורה של 70-75 מעלות.
  5. הוציאו מהמעשנה, תפרסו יפה וקדימה לאכול!

מעשנה

אהבתם את הכתבה?
שתפתו בקליק
כתבות בנושא