חיפוש

לקחת את המנגל המשפחתי צעד אחד קדימה

המנגל המשפחתי הוא תופעת תרבות במדינת ישראל. כמעט בכל חג נמצא את עצמנו עושים על האש עם המשפחה המורחבת, ויחד איתנו בפארקים ברחבי המדינה, נפגוש עוד משפחות שעושות בדיוק את אותו הדבר.

יום העצמאות הוא חג הבשרים, אבל גם בפסח, בראש השנה ואפילו בשבועות, נמצא את עצמנו מדליקים מנגל וצולים חתיכת בשר משובחת. אז איך אפשר לקחת את המנגל המשפחתי צעד אחד קדימה? במאמר זה נפרט.

 

שדרוג נתחים

מנגל היא חגיגה שנועדה לעשות שמח וטעים בבטן. מנגל משפחתי הוא משימה מאתגרת טיפה יותר, עלינו להכין אוכל טוב וגם שיהיה מהיר וזריז עבור הילדים. ולכן, לבשר יש חשיבות גדולה בהצלחת המשימה. ישראלים לרוב מתחזקים רשימה קבועה של בשרים שמורכבת מאנטריקוט, סינטה, קבב, פרגית ופילה.

אלה הנתחים המשובחים והקלים לתפעול, אבל מה עם לשדרג אותם קצת? יחד עם גריל פחמים וובר תוכלו לקחת נתחי בשר מיוחדים ולהפוך אותם לקבועים שלכם בארוחות המשפחתיות. אנשים שיגיעו מבחוץ יתפלאו וינהו מעוד טעם חדש בפה ואתם תפתיעו את כולם.

 

טומהוק

מדובר בנתח קדמי. הוא נחתך לאחר יישון עם העצם בצורה מיוחדת, ולמעשה מתקבל סטייק גדול ומרשים ביופיו. צורת החיתוך משוישת במדויק, הנתח שומני ומתאים לרשת הצלייה שלכם. הנתח קיבל את שמו מאחר וצורתו מזכירה את הגרזן האינדיאני הידוע.

העצם הבולטת נראית כמו ידית אחיזה. אוהבי בשר יתאהבו בנתח הזה והמשפחה שלכם במנגל תשמח לקבל טעם מודגש ומלא שיעניק עבורם חווית סטייק חדשה. את הטומהוק מכינים באופן פשוט, אין צורך להרבה מעבר לשמן זית לפני שהוא עולה לגריל.

את האש במנגל יש לכוון לחום בינוני, בעת שהגחלים משנות את צבען ללבן. הזמן לצלייה כמובן תלוי בעובי הנתח ובמידת העשייה שאתם מעוניינים בה. אבל לרוב אין צורך יותר מארבע דקות של צלייה על הגריל עבור כל צד.

 

רצועות אסאדו

אסאדו כפי שאנחנו מכירים אותו הוא נתח שומני, עסיסי וסיבי. הוא לא מתאים למנגל משפחתי וזריז מאחר והוא דורש צלייה איטית וארוכה על מנת שנוכל לקבל את מלוא הטעמים. בניגוד אליו, רצועות אסאדו, שהן חלקי הבשר עצמו חתוכים בצורת רצועות ללא העצם, דורשים הרבה פחות זמן ומתאימים להתאים במיוחד לחוויה משפחתית.

הרצועות אפילו מהוות נשנוש מצוין בין הארוחות הגדולות ויכולות להרגיע את הילדים הרעבים שלא מצליחים תמיד לחכות בסבלנות. צורת ההכנה של רצועות האסאדו דורשות עיסוי בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור.

משאירים אותו בקערת התיבול לספיגה של עד כשעה ובזמן הזה מטפלים באש. יש להניח את הרצועות על המנגל כשהאש יציבה ולהשאיר אותן שם מספר דקות. לאחר הצלייה יש להגיש אותן היטב, חשוב לאכול את רצועות האסאדו חמות כי כשהן מתקררות הן מתכווצות בקשיחות.

ברביקיו משפחתי

אהבתם את הכתבה?
שתפתו בקליק
כתבות בנושא